Burleskpolaroidene av Maria Gossé

Fotograf Maria Gossè har gjort flere fotoserier hvor hun følger norske burleskartister. Denne serien med polaroider består av par med bilder, noen tatt før og noen etter at utøverne har gått på og av scenen. Alle utøverne har et scenenavn, et alterego, en rolle de spiller når de tar på seg burlesk-sminken og puppeduskene. Som små frosne, spontane øyeblikk ser vi dem her på vei inn i og ut av rollen de spiller når de er i rampelyset.

mariagosse_pernille_sandberg_01Maria Gossé  (f.1983) er en norsk fotograf og filmskaper utdannet ved Bilder Nordic. Hun er interessert i subkulturer og kvinnens rolle i samfunnet. Hun har, blant annet, dokumentert og portrettert norske burlekskartister, kvinnelige bodybuildere og russ. Fotoprosjektet hennes "4.bølge feministene", vist på Eldorado Bokhandel, trakk et stort publikum under kvinnedagen 8.mars 2017 (og tiden etter). Maria har vunnet flere priser for bildene sine. Våren 2016 vant "Metamorphosis", prosjektet om bikinifitness, multimediakategoriens Grand Prize i bransjemagasinet PDNs Student Photo Award.